fredag 25. mars 2011

Centollakrabber og oskjell

Vi savner garn og ei krabbeteine. Men det har med plass å gjøre. Det er mye kongekrabbe her. Den typen som finnes her nede kan bli opp til to kilo og 1m spennvidde på beina. Den vi har nordpå, kan iflg. leksikon bli over 10kg til sammenligning. Men det er tydeligvis mye av den her.
Ellers er det mye skjell langs kysten, men det er stor sannsynlighet at de er giftige på grunn av alger. Det står til og med som et eget punkt på Zarpen vår (seilingstillatelsen), at de er forbudt å spise, så de holder vi oss unna.
Men fiskerne tar noe som ligner på de norske oskjellene. De blir renset og røkt og eksportert for det meste som delikatesse til Japan etter det vi har hørt. Flere steder langs kysten ser vi leirer av presenningstelt hvor dette foregår og store hauger med tomme skjell. Om disse er befengt med alger eller om de blir testet vet vi ikke.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar