tirsdag 8. mars 2011

Fyrer med ved

Det er stor andel med franske båter i Patagonia i år. Lokale folk vi har snakket med sier at det varierer fra år til år, men at det i år er det de franske som dominerer igjen. Vi opplever at i hvert fall 3 av 4 båter er franske, antagelig flere.
Alle båter som ferdes i dette området har varmer om bord naturligvis. Og siden det er mye Middelhavsbåter så har de ikke det som standardutstyr, slik vi er vant til.
Og da monterer de fleste oljekaminer, diesel eller parafin, spesielt for turen her nede. Vi har faktisk også møtt et par båter med vedovn om bord. Veldig praktisk, for ved er det tilgang på over alt. Kanskje verre å finne tørr ved, men det virker ikke til å være så nøye.
Vi befinner oss fortsatt i 50-graders beltet som værmessig ligger i Polarfrontområdet. Det er i dette området hvor det kontinuerlig skapes dype lavtrykk som hele tiden beveger seg fra vest mot øst. Og det vil igjen si ustabilt og mye dårlig vær her på vestsiden av de høye fjellene.
Spesielt utsatt er den vestre delen av Magellan. Kanalen virker som en trakt for været fra Stillehavet og det er vanskelig å finne en hel dag med brukbart vær. Som regel bare noen timer innimellom.
Det kan se ut til at det går enda noen dager før vi er ute av Magellan.
Men vi beveger oss jo nordover og ut av dette området etter hvert og det er forhåpentligvis mye bedre vær i Sikte.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 kommentar :

  1. Flott bilde. Ser ut som naturen er i ferd med å vise litt sinne!

    SvarSlett