torsdag 1. oktober 2009

Sardinia til Menorca


Det er været som bestemmer det meste når vi er på seiltur. Etter en tur på internettkafé i Cagliari, fant vi ut at vi kun hadde snaue to døgn til vinden snudde mot vest-/nordvest, og det vil si motvind for videre seilas mot Menorca. Internettkaféen var i dette tilfelle resepsjonen på Hotel Mediterranian og her traff vi tilfeldigvis på kjentfolk fra Stokke, faktisk de første kjente vi har truffet på siden vi dro hjemmefra for over ett år siden,.
Vi tok en rask beslutning, kastet fortøyningene og dro avgårde ved 12-tiden mandag for å seile direkte til Menorca på Balearene, en distanse på 250nm. Første døgnet var greit med unntak av at vi, sammen med to båter til, høflig ble vist bort fra et militært område syd for Sardinia.
På ettermiddagen andre dagen dro det seg til med et skikkelig tordenvær og det lynte og tordnet rundt oss et par timer før vi følte det trygt å ta jordingskablene opp av vannet og slå på instrumentene igjen. Det er nesten rart at lynet lot oss være i fred når vår mastetopp, med antenner, stikker 18m opp i luften, som det høyeste punkt på flere mils avstand, og det andre ganger kan slå ned på en golfspiller på en liten golfbane. Andre natten var rolig med motorkjøring fram til rundt kl. 03 da det dro seg til igjen, med lyn og torden, men i ryggen på oss denne gangen.
Vi kom oss greit inn til Menorca og ankret i bukta ved Mahon i grålysningen torsdag morgen, etter å ha beveget oss 5 grader vestover, noe som tilsier  at dagslyset kommer 20 min. senere enn på Sardinia,

1 kommentar :

  1. Spenstige etapper i friskt vær må jeg si. Apropos lys så blir dagen godt og vel 20 min kortere hver dag her og - Polarnatta er like rundt hjørnet.

    God tur videre!

    SvarSlett