onsdag 28. oktober 2009

Chefchaouen

Chefchaouen ligger 4 timers busstur nord for Fes og det var som å komme til en helt annen verden og det er kanskje ikke så rart at den regnes for en av Marokkos vakreste byer. Den gamle medinaen her er malt mye i blå farger og det gir et reint og fint preg. Nå er den også atskillig renere enn medinaen i Fes, men kan knapt sammenlignes for øvrig. Her bor det også mange mennesker og det som slo oss mest var alle ungene.
Andelen turister er nok vesentlig høyere her enn i Fes, og det setter også sitt preg på hva som tilbys og selges i alle de trange gatene.
Etter noen dager inn i Marokko sitter vi igjen med et klart inntrykk av at fattigdommen er mer jevnt fordelt enn rikdommen i landet. Det er obligatorisk 9-årig grunnskole, men det sies at 40% av elevene ikke fullfører denne og det er synd for utviklingen av et ellers så flott land.
Alt i alt har turen vært en kjempeopplevelse, men etter noen dager blant så mye lukter og på varme busser med mye mennesker og uten ventilasjon, opparbeider man seg en kroppslukt som bare fluene vet å sette ordentlig pris på. Da er det ekstra godt å komme hjem og kunne ta seg en dusj uten selskap av kakerlakker.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar