mandag 19. oktober 2009

Bryggestrøm

Standarden på marinaene fra Tyskland og sydover er, som vi har sagt før, veldig bra. Hver båtplass har egen vannkran og eget strømuttak med minimum 16A uttak. Ofte har vi hatt 32A og en gang var det også 63A uttak for hver båt. Vi har støpsel for både 16 og 32A.
Vi bruker gjerne strøm i havnene for å kunne ha varmtvann og kunne bruke mer lys, vannkoker, hårføner etc.
Men så er det type kontakt. 95% av uttakene er av den vanlige blå rundstikken, også kalt ”eurokontakten”, men i noen havner har de noen eldre utgaver fra før det ble standardisert. Da må man til med adapter. Disse lånes gjerne ut mot et depositum på noen ti-talls Euro, men her i Puerto José Banus, like øst for Gibraltar hadde de en egen vri;
Jo da, strøm var som vanlig inkludert i den relativt høye havneavgiften, men for strømadapteret skulle de ha et depositum på ikke mindre enn 148 Euro, drøye 1.300 Nkr. Greit nok for dette er penger vi får igjen, men ikke nok med det, de skulle i tillegg ha ca.45 Nkr. pr. døgn i leie for dette adapteret. Skulle nesten tro at det var en av de grådige norske strømleverandørene som sto for strømleveransen her. Siden vi stort sett er selvforsynt med strøm ble det ikke noe landstrøm denne gang.
Det er vel ikke for ingen ting at Lonely Planet kaller strekningen mellom Marbella og Puerto Banus for The Golden Mile.

Som sagt så har vi nå kommet nesten til Gibraltar og i morgen er planen å seile over til nordkysten av Afrika en tur igjen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar