onsdag 22. september 2010

Muchas gracias Aldo y Gema

Under oppholdet i Piriapolis ble vi kjent med Aldo og Gema som bor i Montevideo og faktisk hadde vært en tur i Norge for mange år siden. Siste dagen i Piriapolis tok de oss med på en heldags utflukt rundt omkring i den sydøstre delen av Uruguay. Aldo hadde sittet til langt på natt kvelden før og forberedt og planlagt hva de hadde lyst til å vise oss.

Uruguay har ikke mer enn 3,5 mill. innbyggere og har i mange år vært ferieparadiset for rike Argentinere, Brasilianere og nå etter hvert også europeere. Dette har helt klart en stor innvirkning på økonomi og samfunn, men etter hvert fikk vi et bredt innblikk i at Uruguay også er så mye, mye mer.

Aldo og Gema er med all grunn veldig stolte av landet sitt. Med deres store engasjement og kunnskap fikk vi i løpet av dagen lære om landets politikk, kultur, historie og framtidsplaner.
Åpne og generøse som de er, fikk vi innblikk i familieliv, utdanningsforhold, arbeidsliv, samfunnsforhold og også hvilke utfordringer landet står overfor i årene framover.

Aldo fikk ordnet innpass både her og der og vi fikk blant annet omvisning i et gedigent luksus boligprosjekt med 34 leiligheter hvor de største leilighetene var på 1500m2. Vi fikk omvisning i en av de minste på bare 350m2. Det viste seg at Uruguay ikke bare har arkitekter i verdensklasse, men også en håndverksmessig standard og kvalitet som ligger helt i toppsjiktet. Prosjektet er tegnet av Rafael Viñoly, samme arkitekt som flyplassen og mange av leilighetene er faktisk solgt til europeere.

Etter en lang dag spekket med inntrykk, følte vi oss utrolig priviligerte som hadde blitt kjent med slike mennesker, som er villige til å gi så mye av seg selv og gjøre sitt ytterste for at vi skulle få et fantastisk opphold. Ikke minst gi oss mye mer kunnskap om landet enn bare det vi normalt ville fått. De har gjort at Uruguay alltid vil ha en spesiell plass i våre minner. Vi får håpe at de en gang tar turen til Norge igjen så vi kan få gitt litt tilbake.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar