søndag 26. september 2010

Helg i Colonia

Uruguay er så absolutt et land i vekst. Etter dårlig styre på 60- tallet tok militæret makten i 1973 og opprettet et sivil-militært styre. Militæret synes antagelig ikke det var noe gøy å drive politikk og ga fra seg makten i 1980. Etter at det dårlige styresettet var fjernet har landet hatt en jevn og fin vekst og med et velfungerende demokrati og etter hvert gode sosiale ordninger for befolkningen. Orden over alt, hyggelige mennesker og liten kriminalitet. Riktignok er det en del dyrere her enn i Brasil, men til gjengjeld mer orden i saker og ting.
Det har vært lite båter i havna fra vi kom. Noen faste bøyebåter og en kanadier på svai. Men i løpet av et par timer i går ble det folksomt. Colonia ligger bare snaue 30nm fra Buenos Aires og er et populært reisemål for Argentinerne.
Først begynte det å komme en del raske motorbåter, men det store rushet kom på ettermiddagen med 120-130 seilbåter som avsluttet sin regatta her. Det ble som det pleier, litt sild i tønne, men alt gikk overraskende rolig for seg.
Det er ikke dypt nok til å ligge langskips til kai, men alle fikk fortøyd allikevel, i to og tre lag bak hverandre. Det blir jo litt klatring for å komme i land når båtene ligger i flere lag og alle ligger med baug eller hekk mot moloen. Vi har 3 båter bak oss så det blir noe trafikk over dekk, men alle er som vanlig veldig hyggelig.
Det ble riktignok lang kø i flere timer både på havnekontoret og for at alle skulle få stemplet sine papirer i Prefectura-båten, men dette var de tydeligvis vant til.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar