mandag 8. februar 2010

Siste innspurt i Las Palmas

Det er karnevalstid og det er stadig ting som skjer rundt omkring i Las Palmas. I havneområdet og på stranda ble det fredag og lørdag rigget til for kostymehinderløp som gikk av stabelen lørdag ettermiddag. Ganske tidlig i løypa måtte alle forsere containere som var fylt med vann så de garantert skulle være gjennomvåte før de litt seinere skulle gjennom alle hindrene på stranda.
Litt korpulente mannfolk utkledd med parykker og trange, lårkorte kjoler var ikke like feminine etter at de gjennomvåte hadde utførte ”lav åling” under piggtråd i sanda og snubla og rulla seg i sandhaugene i hinderløypa. Mye bra underholdning for store og små.
Da nordavinden kom tilbake torsdag reiste mange båter og det begynte å bli god plass i havna. Men fortsatt lå det fire norske båter igjen på vår brygge, deriblant Torill og Harald i La Vida, en flott 44 fots Abelone som de har bygd selv. Verden er jo mange ganger ikke så stor, så vi fant fort ut at vi hadde flere felles kjente og vi hadde et par veldig hyggelige kvelder sammen.
For oss gjensto enda et par dager med proviantering og de siste forberedelser for turen videre sydover mot Kapp Verde og over til Brasil. Den første etappen er på drøye 800nm og vil ta en ukes tid, avhengig av vinden. Fra Kapp Verde og over til Brasil er det rundt 1500nm, men her skal vi i tillegg krysse ekvator hvor det kan være områder med lite, eller ingen vind så det er vanskelig å si akkurat hvor lang tid det vil ta.
Det er om å gjøre å fylle opp med mest mulig av både mat og utstyr i Las Palmas for på Kapp Verde skal det være mindre utvalg og dyrere så der vi kan ikke basere oss på annet enn litt supplering. 
Tungt lastet kom vi oss av gårde søndag morgen og tar en liten tur innom Puerto Mogan på sydsiden av øya før vi mandag setter kursen mot øya Sal på Kapp Verde.
Underveis kan vi nåes på satellittelefonen, eller mail til sailmailadressen vår som er LK8816@sailmail.com, men husk at her kan det bare sendes mail som tekst, uten vedlegg eller andre ting da båndbredden via kortbølgeradioen er minimal.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar