mandag 22. februar 2010

Santo Antao

Sigurd og Audhild i Exodus spurte om vi ville være med på dagstur til naboøya Santo Antao og vi hang oss med. Det er lettere å ta ferga over da det for det første ikke er noen god havn der og i tillegg må man ha egen tillatelse fra havnemyndighetene for å ankre.
Vi tok morgenferga den snaue en-times fergeturen over til fergeanløpet på østsida av vulkanøya sammen med masse lokalbefolkning og noen turister. Vel framme sto minibusser (les Hiacer) og pickuper klar til å kapre kunder for transport innover øya. Vi ble etter hvert enige om pris med en av dem og benket oss inn sammen med noen lokale. Det føltes fullt, men den stoppet allikevel to ganger til underveis og plukket opp 5 til.
Så bar det oppover til tregrensa. Normalt egentlig, men bare det at her er det trefritt i den nedre delen og trær i den øvre delen.
Selv om østsiden har en veldig spesiell natur og fine fjellformasjoner på grunn av sin vulkanopprinnelse, så er det på nordsiden en helt vill og eventyrlig natur. Dype, trange daler omgitt av bratte dalsider og spisse, høye fjelltopper på opp til 2000m og man må være forsiktig og tenke på nakken når man skal se opp på dem fra dalbunnen. Det er grønnere på nordsiden og noen av dalene er direkte frodige og det er bosetninger på de mest utrolige steder. Fullt på høyde med vår vestlandsnatur.
Veiene er et kapittel for seg. Bilturen tok drøye 4 timer og tre og en halv av disse og mil etter mil, kjørte vi på brosteinsbelagt veidekke. Et flott stykke arbeid med kantstein og alle detaljer. Vi tipper at det er Portugiserne som har bragt med seg broleggingskulturen. Men etter mange timer i en Hiace kan vi vel ikke si annet enn at vi ble ganske øre i hodet av rumlingen fra bilhjulene mot brosteinene. Vi hadde en hyggelig sjåfør som stoppet hvor vi måtte ønske for å kunne ta bilder og strekke på beina.
Santo Antao-besøket ble avsluttet med en nydelig fiskemiddag på en italiensk restaurant i tettstedet ved fergekaia.
Naturmessig er vel dette noe av det bedre vi har opplevd så langt på turen.

1 kommentar :

  1. Hei,det høres flott ut ja:)
    her er det SÅÅÅÅ VINTER! Brrrr
    Men en varm klem kan jeg sende dere:)
    Inger Lise

    SvarSlett