søndag 21. februar 2010

Mindelo

Vi fikk ordnet imigrasjonskontoret også på fredag og da er formalitetene og ankomststempelet i passet i orden. Samme runde igjen når vi skal dra. Havnepolitiet beholder originalen av skipsdokumentet og vi må betale rundt en femtilapp for å få det igjen før vi drar. Det er også viktig å sjekke ut hos imigrasjonsmyndighetene og få utreisestempel i passet, for det kan bli sjekket i neste land.
Lokalbefolkningen er mulatter, men med klart afrikansk preg og selv om det offisielle språket er Portugisisk så snakker mange Crioulo, som er en dialekt med opprinnelse fra VestAfrika. Stilen og holdningene er også det vi vil tro er mer afrikansk, litt "slækt", men menneskene er veldig blide og hyggelige. Ingen masete selgere eller guider som vi har opplevd i andre tilsvarende land.
Mange uferdige bygninger tyder på en optimistisk periode for en stund tilbake, men det er overraskende ryddig overalt og lite søppel som flyter. Afrikanere liker jo friske farger og mange maler også husene sine deretter, noe som gjør helhetsinntrykket ganske fargerikt.
Vi fikk tatt oss en fin tur rundt i byen og opp på en av de små fjellkollene nær sentrum som ga oss en fantastisk utsikt over byen og den flotte naturlige havnen.
Helt trygt og greit på dagtid, men man skal nok være litt mer forsiktig på nattestid. I følge lokalavisa hadde det vært et overfall i byen en natt denne uka med knivstikking og tragisk utfall for en av ranerne, men sånt skjer jo i Norge også.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar