tirsdag 9. februar 2010

Mot Kapp Verde

Etter litt sluttproviantering og dieselfylling kom vi oss avsted fra Puerto Mogan midt på dagen i går. Værmeldingene melder nordlige vinder, men litt avtagende utover i uka. Det er meldt bølgehøyde på 4-5m de første par dagene som saa skal avta. Ikke så ille som det høres ut til for Atlanterhavsbølgene er så lange at det ikke merkes på samme måten som vi ville gjort hjemme, men med vind på 10ms på ettermiddagen ble det noe rulling. Med to rev i storseilet og bare en liten flik av genoaen ute gikk det allikevel i 6-8 knop.
Utpå kvelden avtok vinden og dreide såpass mye at vi valgte å jibbe like etter midnatt og vi fikk det dermed også mer behagelig ombord. Vi beholdt den reduserte seilforingen gjennom natta i tilfelle vinden tok seg opp igjen, men nå er det bare 3-5ms.
Etter over to måneder i havn tar det litt tid foer sjøbeina faar satt seg skikkelig, men det ble heldigvis ingen mat til krabbene denne gangen og det går bedre etter hvert. I går ettermiddag så vi 5-6 småhval og etter det vi kan se av hvalboka vår så ligner det på Pilot Whale, men sikre er vi ikke.
Ellers staar alt bra til ombord.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar