mandag 17. juni 2013

Naviti Island


Vi gjorde en stopp og ankret i Blue Lagoon, en skikkelig turistfelle med resorter og turistbåter. Og ikke kan vi se hvorfor den har fått det navnet for det var ingen ting som minnet oss om noe i nærheten av en blå lagune, men navnet selger sikkert bra.

Yasawa øyene er en øyrekke i den nordvestre delen av Fiji og på vår videre seilas sørover ble vår neste naturlige stopp i en bukt på Naviti Island Somosomo.
En litt åpen bukt med en del svell, men fin snorkling på revet og en fin strand innenfor.

Og det var ved en tur på stranda vi oppdaget en liten sti som gikk inn i bushen og nysgjerrigheten ble for stor.
Det viste seg å være akkurat så mye til sti at det var mulig å følge retningen og etter en stund kom vi ut i mer åpent landskap med mannshøyt grass. På den andre siden av øya møtte nok en gang skogen oss og ut mot havet på vestsiden fant vi en rydning med noen få hytter.

Her fant vi Losana, en godt voksen dame som bor her med sin sønn og svigerforeldre. Mannen hennes døde for noen år siden og hun har i tillegg tre voksne barn som alle bor på ”Mainland”, som alle kaller hovedøya Vitu Levi.

Losana rydder, raker og steller, så området er nesten som en park og i tillegg så viste hun seg å være en oppegående dame som interesserte seg både for politikk og andre samfunnsspørsmål selv om hun verken hadde internett eller telefon.
Men hun hadde fått med seg at Facebook var veldig viktig for mange mennesker og at internett kunne både være veldig bra og veldig farlig.
Vi hadde en lang og hyggelig prat før vi måtte sette kursen inn i bushen igjen, finne stien og komme oss hjem til Kilico før mørket falt på.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar