lørdag 4. mai 2013

Elefant eller Mammut??


Vi forlot Whangarei på ”høyvannsslack” på formiddagen og fikk strømmen med oss den 2-3 timers lange
turen ut til kysten.

Det var godt å komme ut i havet og blått vann igjen. Og ikke minst få heist seil. Herlig!

Vi er ikke helt sikre på om det var en avskjedskomité eller en velkomstkomité som møtte oss da vi i elvemunningen traff på en flokk med Bottlenose delfiner. Disse kan bli opptil 4m lang og veie 650kg.
Alltid like livlige og selskapssyke lekte de lenge rundt båten og som vanlig, særlig når vi henger over rekka og ser på dem.
Når vi ga dem applaus gjorde de et ekstra slag i vannskorpa med halefinnen som kvittering. På kryss og tvers og i tett formasjon side om side helt innunder baugen mens vi seilte utover. Det er bare å bukke og takke for den fine velkomsthilsenen.

Turen opp til Opua er en fin kystseilas og vi gikk inn til Tutukaka Harbour sammen med den danske båten Dana med Lene og Henrik om bord og hadde en fin natt for anker.
Turen videre opp til Bay of Islands gikk med sol fra skyfri himmel og bare koseseilas, men utenfor Cape Brett traff vi på skapningen på bildet. Vi er ikke helt sikre på om det er en forsteinet elefant eller en gjenoppstått mammut, men den tar seg i hvert fall godt ut der den står i all slags vær og vind.

Det er en god del båter i Bay of Islands for tiden, mer eller mindre klare for å seile nordover.
Noen dro tidlig i uken og har antagelig hatt en fin seilas, mens det fortsatt er mange igjen som har noen siste ting som må ordnes før avreise.
Noen skal til Australia, noen til New Caledonia, noen til Tonga, noen til Alaska og flere som oss, til Fiji.

Vi fikk til slutt tak i ny påhenger her i Opua så nå er det meste på plass.
Det drar et lavtrykkssystem fra Tasmanhavet og over nordspissen av New Zealand nå i helga med til dels kraftige vinder og vindpiler som ligner mer på afrokammer. Så vi venter med avreise til vi vet hvor dette ender opp.
I dag har vi tordenvær og striregn så det går mer og mer mot høst her nede.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar