søndag 28. april 2013

Snart klare for avreise


Den siste uka har vært hektisk, men nå begynner vi å bli klare for avreise, i første omgang i hvert fall opp til Opua i Bay of Island.

Masta kom på plass onsdag ettermiddag (torsdag var offentlig fridag her på NZ) og nå har vi ”fått pynta
treet” og Kilico begynner å ligne båt igjen.
Seila er på plass igjen, SSB-antennen i akterstaget er koblet til og lanterner, antenner og vindgiver i mastetoppen er tilkoblet osv.

Redningsflåten har vært i Auckland og fått sin service og kom vel tilbake igjen. Kunne nesten like gjerne kjøpt ny for service på flåter er dyrt her.
Nå gjenstår bare ny påhenger. Etter å ha ventet forgjeves i over en måned på at Yamaha-forhandleren her i byen skulle få nye fra Australia, måtte vi hive oss rundt og fant heldigvis en oppe i Opua så den plukker vi opp der når vi kommer dit. Det var også en av grunnene til at vi velger å gå til Opua for å sjekke ut.

Så har det gått i bunkring. Ikke så mye mat som da vi forlot Chile, men en god del blir det allikevel og vi ser at Kilico ligger noen cm dypere i vannet enn da vi satte ut.
Den største jobben er å få stuet alt på plass. Det er rimelig fullt i alle kriker og kroker og utfordringen nå blir å vite hvor alt ligger. En annen seiler fortalte at han hadde skrevet en lang liste over hvor alt var plassert, men det hjalp ikke stort for nå fant han ikke lista heller…

Vi har to sykler om bord og disse har gått en del mil de siste ukene. På en plass som dette er de helt uunnværlige. Det har blitt mange turer med ryggsekkene rundt omkring. Alt fra motorolje til havregryn skal være med.
Etter lang tid i havn og det meste snudd på hodet for å komme til overalt, må nesten alt ”stues” på nytt før vi drar og jammen fikk vi ikke plass til syklene denne gangen også.

Det har også blitt litt tid til noe sosialt.
Selv om vi ikke har vært gjester i Town Basin Marina i år så ble vi også, som ”gamle kunder og kjente”, allikevel invitert hjem til Sharron som åpner sitt hjem og inviterte langturseilerne i Town Basin på avskjedsselskap.
 En stor gjeng, voksne og barn, hadde en flott kveld med masse god mat og  fin stemning og planer for videre seilas, ruter, vær, tips om havner og alt mulig blir diskutert livlig. En broket forsamling av folk i alle aldre fra de fleste verdenshjørner.
Sharron har bodd en del år i Sverige og snakker flytende svensk og det er mange langturseilere som har hatt glede av hennes gjestfrihet og hjelpsomhet.

Whangarei Marine Promotion som er en sammenslutning av bedrifter og leverandører for langturseilerne arrangerte avskjedsselskap med god mat og underholdning. 
Både politikere og bedrifter er klare på at alle langturseilerne som besøker byen hvert år betyr mye for byen både økonomisk og kulturelt og det vet de å sette pris på.

Den franske båten La Loupiote med to profesjonelle dansere/artister og deres to barn har vært i Whangarei en stund. Med båten som scene rigget de seg til midt i havnebassenget og holdt to fantastiske show flere dager på rad. Sånn akrobatikk i riggen blir nok ikke aktuelt i Kilico med det første.

Så i dag forlater vi Whangarei for denne gang og setter kursen nordover langs kysten til Bay of Islands.
Og da er det bare værgudene som bestemmer når vi stikker til havs. Foreløpig ser det ikke særlig lovende ut før til helgen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar