lørdag 25. mai 2013

Framme på Fiji

Vi har kommet fram til Fiji og er sjekket inn i landet.
Vi ankom Savusavu på morgenen etter en natt med mye lyn og bygevær.
Med det gule Q-flagget heist og ble anvist en bøye å fortøye i og her må vi vente til formalitetene er ordnet før vi kan gå iland.

Og innsjekken her er av det litt mer omstendelige slaget.
Først kom representant for helsemyndighetene ombord, deretter to mann fra Bio-security og til slutt Customs og Imigration, alle veldig korrekte og hyggelige.

De skal ha svar på det meste, om vi har sykdom ombord eller om noen av mannskapet har dødd underveis.
Videre om vi har dyr, deriblant rotter eller andre skadedyr eller levende planter ombord, gjennomgang av alt vi har av mat etc., om vi har våpen av ulike slag og om vi bringer med oss Holy Water og så vider.
Så skal naturligvis også alle opplysninger om båt og utstyr ombord listes opp.

Dette er ikke gratis og avgifter for alt dette skal betales på ulike steder på land. Blant annet må helseavgiften betales på sykehuset utenfor byen.
Tilslutt får vi fire det gule karanteneflagget og kan fritt gå i land.

Det siste som da gjenstår er å fremskaffe Crusing Permitt, noe som tar et par dager og deretter skal man nok en gang til tollvesenet med dette dokumentet for at de skal fylle ut Certificat of Clearence. Så nå kan vi endelig bevege oss fritt rundt i Fiji forutsatt at vi rapporterer til tollmyndighetene en gang pr. uke hvor vi er.

Været kan vel kalles tropisk. Varmt og godt med høy luftfuktighet og for tiden en del regnskurer.

2 kommentarer :

 1. Hei og hå ! her er en prøve fra Glovelis
  og firkløveret Åse ILW og O - O
  Vi lengter etter varmen selv om den har vært på korte dagsbesøk. Håper alt er ok ombord. Alt ok her med de opererte også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann.
   Godt å høre at alt står bra til og at det begynner å bli sommer hjemme også. Nyt forsommeren og de lange, lyse kveldene!

   Slett