torsdag 4. august 2011

Utsjekking fra Fransk Polynesia

Vi seilte rundt nordspissen av øya og inn til den eneste marinaen her på øya som har lov til å selge tax-free diesel. Deretter var det bare å seile inn til byen Uturoa, den største byen på Raiatea, for å klarere ut hos Gendarmeriet og få handlet det siste av ferskvarer og annen proviant før vi fant oss en ankerplass for natta.
På vei ut fra byen hang det seg på en kajakkpadler for å spare litt krefter i kjølvannet vårt. De har skikkelig håndlag med den spesielle åra de bruker og etter en stund ble det for kjedelig å ligge bak oss så han padlet forbi og forsvant.
I morgen tidlig setter vi kursen vest-/ sydvestover mot Cook-øyene og hvis været tillater det så er planen å få ankret ved den lille atollen Palmerston, ca. 700nm vestover fra Raiatea. Her håper vi å kunne ligge noen dager før vi fortsetter til det lille landet Niue, ytterligere noen døgn vestover før vi fortsetter videre til Tonga.

4 kommentarer :

 1. Vi følger fremdeles med dere selv om vi er dårlige til å kommentere. Høres ut som om det er fint i stillehavet? Skulle gjerne vært der :) Dere treffer kanskje noen av de svenske båtene vi har truffet tidligere, bla KatyC med Mathias og Lena? Hils dem masse fra oss i så fall :)
  God tur videre og seil trygt - vi følger med :)

  SvarSlett
 2. fikk du prøve båten hans, pappa? det ser ut som deg!!

  SvarSlett
 3. Hei på dere !! Ser dere har det som fortjent der nede -helt fantastisk !! Gratulere med dagen Kåre ! unge mann hilsen Inger Lise og Olle Johnny

  SvarSlett
 4. Trollsås:
  Gratulerer med dagen, onkel Kåre!! :))

  SvarSlett