lørdag 9. juli 2011

Tahiti

Nei, vi har ikke bytta båt. Skuta på bildet er en av de riktig store her i havna for tida, men den er ikke alene. Det kreves sikkert litt for å holde denne skuta ship shape til enhver tid.
Og heldigvis er det plass både for store og små, med og uten mannskap.
Dagene går fort her i Papete. Etter lang tid utenfor alfarvei trenger vi påfyll av både det ene og det andre. Selv om vi har tilbakelagt et godt stykke Stillehav så er det fortsatt en bit igjen før vi er framme ved det som kan kalles fastlandet i New Zealand. Og Papete er den beste plassen for å bunkre.
Tahiti er hovedøya i Fransk Polynesia og en flott øy på alle måter. Papete, som er hovedstaden, har ca. 120.000 innbyggere og kan vel kalles en storby i denne delen av verden.
Biltettheten er overraskende stor og bilparken er nok av minst like bra standard som hjemme. Kollektivtilbudet med buss er forholdsvis bra og billig, men taxi-næringen har priset seg helt ut og det er veldig lite drosjer her.
Klimaet er fint og det er antagelig ikke mange piggdekk å finne rundt i garasjene til folk.
Like ved havna vi ligger er det en stooor Carrefour butikk og her finnes alt vi har drømt om av mat de siste månedene. Men for oss som kommer fra sør-Amerika er prisene er høye. 
Hvis det alltid har vært like dyrt her kan vi skjønne at innbyggerne i denne delen av verden for noen år siden heller hadde en god nabo til middag enn å gå på butikken. Norske priser og godt og vel det. Men så blir alt frakta hit med skip også da, så det kan sikkert forsvares. 
Etter det vi vet så betaler ikke innbyggerne her spesielt mye skatt, det meste ligger i moms og andre avgifter.
Her er det også litt båtutstyr å få tak i. Vi trenger heldigvis ikke så mye, men det tar litt tid å finne fram til de forskjellige butikkene.
Språket er fransk her og det er jo ikke akkurat vårt nærmeste sidespråk, men sånn er vi jo vant til å ha det så det går ganske bra.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar