tirsdag 19. juli 2011

Huahine

Seilasen fra Moorea til Huahine var fin og behagelig og vi kom fram på morgenen. Revåpningen ligger 10nm oppe på nordvestsiden av øya og for å komme frem til ankringsplassen seilte vi nesten like langt sydover igjen på innsiden av revet.
Og her ligger vi nå i bukta Baye D’Avea på sydvestsiden av øya. En stor bukt med god ankringsplass til mange båter uten at det blir trangt.
Øya er en av flere i den delen av Fransk Polynesia som kalles Selskapsøyene. Øya er ikke fullt så høy som Moorea og Tahiti, men like grønn og frodig.
Fransk Polynesia er velorganisert og på de bebodde øyene lever folk stort sett som ellers i verden. Veiene er asfalterte og biltettheten er stor.
Som så mange andre steder her så finnes det små såkalte resorter, mer eller mindre stråhytter på stranda eller på påler ute i vannet med glassfelter i gulvene for å nyte livet i vannet. Disse leies ut, gjerne i tilknytning til en resepsjon og restaurant. Må være en flott og avslappende ferie, sandstrand og koraller bare noen skritt fra senga. Omtrent som å være på langtur med seilbåt....
Men avslappede forhold ellers og det er helt greit at seilerne fortøyer jollene til hotellets brygge for å komme i land. Det drypper nok noen ekstra gjester på restaurantene deres av denne grunn også vil vi tro.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar