lørdag 2. juli 2011

Bading med haier

Vi har hatt noen flotte dager i Tahanea-atollen som også er naturreservat.
Og det er faktisk som å ligge ankret midt i et kjempemessig akvarium. Nesten ikke nødvendig å bade og snorkle for det er korallhoder fulle av fisk under og rundt båten og ellers i hele bukta. Bare å gå rundt på dekk og nyte utsikten. Men det er jo noe eget å snorkle rundt blant korallene og all fisken da.
Admiralen fikk litt annerledes bevegelser, noe forhøyet puls og et litt anstrengt uttrykk i øynene inne i dykkemaska da de to første revhaiene dukket opp like ved henne. Det er ganske mange av typen "Black-tip" her. De kan bli et par meter lange og er normalt ikke farlige for mennesker. For det meste holder de seg helt inne langs land, men vi ser dem stadig rundt båten også.
Ellers masse fisk i alle regnbuens farger, alt fra bittesmå, fargerike akvariefisk til skate, hai og store napoleonfisker.
Vi har ikke brydd oss med å blåse opp gummibåten en gang. Det er enklere å svømme inn til land for å få gått seg en tur. Vi gikk den korte biten over til åpningen i revet hvor vi seilte inn i atollen. Her er det ganske mye strøm i forbindelse med tidevannet og derfor også mye liv. Her er det større haier og sikkert mye annet å se på hvis man lar seg drive med strømmen gjennom passet.
Vi registrerer at det blir flere og lengre bad her enn i Patagonia, men det er helt greit.
Ellers har vi også fått gjort en del annet nødvendig arbeid ombord innimellom all badingen.

2 kommentarer :

  1. Kalle: er flott, fikk selv opplevelsen av det samme i Abu Dhabi:)

    SvarSlett
  2. Så utrolig kult!

    SvarSlett