fredag 6. mai 2011

Isla Robinson Crusoe

Vi fikk en ulyd i slepegeneratoren vår og det er vanskelig å få sjekka eller repararert utstyr som er montert utenfor rekka når vi er til havs.
Derfor bestemte vi oss for å ta en ankring på Isla Robinson Crusoe i øygruppen Juan Fernandez, ca.350 nautiske utenfor kysten av Chile.
Det var på denne øya Alejandro Selkirk hadde et frivillig opphold i noen år helt alene. Senere brukte Daniel Defoe øya og Selkirk som utgangspunkt for sin roman Robinson Crusoe.
Vi trodde vi skulle få en ankerplass i le for sønnavinden i bukta på nordsida av Robinson Crusoe, men snarere tvert i mot.
Det viste seg at de høye fjellene gir kraftige fallvinder, eller williwaws som de kalles. De kommer med full kraft ned i bukta. Fra nesten vindstille tar det bare noen få sekunder før båten blir lagt helt på siden. Det var nesten litt nifst en periode og det var ikke trygt å være på dekk. Vi har det faktisk mye tryggere til havs.
Fiskestangantennen vår som nå har vært med oss rundt hele sydspissen, brakk tvert av som en fyrstikk etter andre runden med vind. Vi ankret på 12 m dyp og med 70 m kjetting. Ankringsutstyret vårt fikk en skikkelig test og holdt heldigvis mål. Det spaknet litt utover natta og i dag har det ikke vært så verst.
Selv om det er fredag i dag og navnedagen til Robinsons hjelper, har dagen gått med til mekking og vi har derfor ikke fått tid til å feire navnedagen.
Værsystemene gjør at vi ikke kan seile med direkte kurs mot Fransk Polynesia, men seile i en bue mot nord før vi kan sette kursen vestover.
Det er fortsatt noen dager til med god sønnavind som vi vil prøve å dra nytte av. Vi håper derfor å seile videre i morgen tidlig og komme et stykke nordover for å finne vinder som kan ta oss vestover.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar