søndag 15. mai 2011

Stillehavet

I dag har verdens største hav levd opp til navnet sitt, nesten helt stille. Og at havet vi nå har tatt fatt på er stort, det går etterhvert mer og mer opp for oss. På kartet gjør ikke våre daglige etapper store utslag mot målet. Vi leser i leksikon at det er større enn alle jordas landområder tilsammen.
Nok om det. Sommern har kommet hit også. I hvert fall føles det sånn for oss som kommer fra mer kjølige områder.
Badetemperaturen har forandret seg fra rundt 10 grader da vi forlot Puerto Montt til drøye 18 grader midt på dagen i dag. På kvelden steg det faktisk en grad til.
Vi har måttet stoppe to ganger i dag for å bade. Vi kan bare konstantere at det er deilig å kunne bade uten stillongs. Vannet har vel også den kraftigste blåfarge vi noengang har sett på sjøvann, helt utrolig. Og krystallklart.
Det viste seg at det var på tide å bytte zink-anode på propellen og det passet vi på å få gjort samtidig. Måtte bare passe godt på verktøyet. Hvis noe glipper så er det 3000m ned for å hente det.
Siden det er så stille har vi måttet kjøre motor og da er det også mulig å få gjort en del annet ombord. Hårklipp sto høyt på lista og med litt havdønninger ruller båten noe. Derfor ble det i tillegg mange fine bølger i håret.
Vi gratulerer Stine Merethe så mye med konfirmasjonsdagen i dag.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 kommentar :

  1. Tusen takk ! Det var veldig koselig at dere ringte iløpet av dagen, og jeg fikk høre litt fra dere! Og tusen takk for gaven!

    SvarSlett