søndag 31. oktober 2010

Skrapesyke

Endelig kom vi på land i Club Universitario Buenos Aires (CUBA), etter å ha ventet i to uker over avtalt tid. Klubben har egen travelift og skikkelig plass for båter på land, men har kun avsatt en plass for gjestebåter. Vi hadde bestilt plass allerede i juli og forsinkelsen var egentlig ikke CUBA's skyld, men en canadisk båt som brukte lenger tid enn planlagt.
CUBA den eneste plassen i hele Rio de la Plata hvor det er tillatt å bo i båten når den står på land. Alle andre steder må man skaffe seg eget bosted utenfor klubben og det blir jo fort ekstra dyrt.
Men nå er vi her og har i tillegg fått et alvorlig tilfelle av skrapesyke.
Før vi dro hjemmefra skrapet vi også helt ned og la på et to-komponent epoxybasert bunnstoff som skulle holde i minst 10 år. Det hadde det sikkert også gjort, men vi har fått en reaksjon mellom dette og underlaget som har medført massevis av bittesmå blærer. Så da er det bare å bite i det sure eplet og skrape bort epoxystoffet og det paradoksale er at det i utgangspunktet sitter skikkelig godt og er hardt som fy.
Så blir det 5 nye strøk med ny epoxyprimer og 3 strøk med bunnstoff. Samtidig skal vi skifte noen bunnventiler og skroggjennomføringer samt en ny runde på simmeringene i propellakselens pakkboks og så naturligvis polering av skroget. Så alt i alt er dette flere ukers arbeid.

2 kommentarer :

  1. Stakars dere - litt av en jobb - men noe skal en vel gjøre og bruke dagene til :)

    SvarSlett
  2. Ja, du sier noe....

    SvarSlett