søndag 3. oktober 2010

Buenos Aires

Vinden ble litt mer i mot enn det var meldt og det ble motor hele veien over til Buenos Aires. Dybder mellom 4 og 6m og mange merkede skipsvrak som man bør holde seg borte fra. I skipsfartkanalene er det mudret til 8-13m.
Vi passerte en mudringsbåt i en av kanalene som spydde ut slam og vi tok derfor en god omvei for å slippe å dra all søla inn i motoren. En stund fløt det også mye død småfisk. Sikkert vanskelig å overleve i slamvannet.
Vel framme roper vi opp Yacht Club Argentino og spør om de har plass til oss noen dager for innsjekking etc. YCA ligger midt i sentrum og vi vet at det er en trang og full klubb så vi er spent på svaret.
Vi hører på radioen at de sjekker med Prefectura om det er greit og ikke lenge etter får vi tillatelse til å gå inn i havna. Her blir vi møtt av en blid og hyggelig marineros i en servicebåt som viser oss plass og hjelper oss å fortøye.
På kontoret blir vi hyggelig mottatt og får all informasjon om prosedyrer etc. og selv om det er en travel og trang klubb får vi tilbud om å ligge her en uke gratis!
Det er seint på ettermiddagen så vi bestemmer oss for å vente til neste dag før vi tar fatt på innsjekkingen. Mer om det i neste blogginnlegg.
Nå gleder vi oss til å bli kjent med Buenos Aires.

2 kommentarer :

 1. Fantastisk at dere har kommet så langt nå! Det går mot vinteren her, vannet er stengt av i havna, og vinterplassene er fylt opp. Hvor skal dere være i jula da?
  mvh Bjørn

  SvarSlett
 2. Ja, vi er langt syd nå. Omtrent samme breddegrad som spissen av Sør-Afrika.
  Høres ut som om sesongen går mot slutt hjemme.
  Men her går det mot vår. Mye fuglekvitter og trærne blir grønnere for hver dag.
  Selv om nabobåten var ute i regatta hver dag i helga så er småfuglene i gang å bygge reir i bommen på den allerede i dag.
  Jula blir feira på disse breddegrader.
  Ha en fin høst.

  SvarSlett