tirsdag 5. oktober 2010

Innsjekking i Buenos Aires

Vi har jo skrevet ett og annet om innsjekking i andre land før og Argentina føyer seg godt inn i rekken. 
Yacht Club Argentino ga oss god informasjon om innsjekkingsrutinene her i Argentina. Vi må opprette en såkalt "Roll" som må innom de forskjellige etatene for stempling.
Som vanlig må vi til Immigration for å få visa, og her som de fleste andre steder får vi 3 måneder. Så går turen til Aduane, tollmyndighetene, som gir oss tillatelse til å ha båten her i inntil 8 måneder.  Og til slutt til Prefectura Naval som gir oss endelig tillatelse til å oppholde oss i deres havneområde.
Men Buenos Aires er en stor by og de forskjellige etatene har mange tilholdssteder som har hver sine oppgaver.  Og til forskjell fra hjemme så holder flere av kontorene her til i enkle lokaler i ganske tvilsomme områder.
Da vi på lørdag prøvde  å komme oss gjennom mølla, viste det seg at akkurat det tollkontoret som vi måtte innom hadde helgestengt. Selv ikke hovedkontoret midt i byen kunne hjelpe oss. Så i løpet av 6 timer fikk vi derfor bare klart å få visa og stemplet pass.
Men i løpet av formiddagen i dag fikk vi ordnet de to andre etatene. Så nå er vi sjekket og godkjent for en god stund framover.
Ting tar tid, men så får vi sett oss omkring samtidig som vi kommer til steder hvor vi antagelig ikke hadde beveget oss ellers.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar