torsdag 22. juli 2010

Lokale kart

Vi har for så vidt hatt brukbart med elektroniske, vektoriserte kart som vi har supplert med pilotbøker i havner og ankringsviker, men det hender jo at ikke alt er like detaljert overalt.
Kart for Brasil og mange av de andre landene i søramerika ligger fritt tilgjengelig på nettet for nedlasting for de som måtte ha bruk for dem.
Brasilkartene er ferdig kalibrerte rasterkart til WGS-84, mer detaljrike mange steder enn de vi hadde og veldig nøyaktige. Vi har hatt mye glede av dem langs kysten her.
Tore er flink på data og har som hobby å lage elektroniske rasterkart av scannede papirkart. Da han fikk høre at vi hadde en ”missing link” i Beagle kanalen var han ikke sein om å laste ned de nødvendige kartene, kalibrere dem og brenne dem på en CD til oss. Vi takker Dinora og Tore for hyggelig samvær og fine kart.

Regnværet ga seg og motvinden la seg. Det er på tide å dra videre.
Vi lot fortsatt baugen peke mot sydvest og da vi kom til Sao Sebastio og Ilhabela havnet vi midt oppe i en regatta. Vi tenkte først at det var den brasilianske utgaven av tirsdagsregatta, selv om klokka bare var 12 på dagen, for her er det jo bekmørkt kl.18 og vanskelig å gjennomføre den på dagtid. Men da vi fikk se at det også var båter fra Argentina så var det nok litt mer enn en lokal tirsdagsregatta.
Etter en ankring helt syd i sundet mellom øya og fastlandet, fortsatte vi i dag videre mot Santos, men nå har vinden plutselig uteblitt helt så det ble en dag for motor. Det passet i grunnen greit for vi var nesten tomme for drikkevann og vi kunne la watermakeren gå det meste av dagen uten å tenke på strømforbruket.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar