mandag 12. juli 2010

Fotball-VM

Fotballinteressen i Brasil er tydeligvis stor og hadde de kommet til finalen hadde det antagelig tatt helt av. Vi opplevde for et par uker siden at en hel landsby var stengt når de spilte kamp. Nå er ikke vår fotballinteresse akkurat i den kategorien og kan vel heller betraktes som helt fraværende, men i dag gjorde vi ett unntak.
Vi har kommet til Ubatuba, en by med omtrent 75.000 innbyggere ca. 50nm syd for Paraty, for dem som er lokalkjent.
Her har vi også besøkt norske Tore og hans brasilianske kone Dinora. Nå har det seg sånn at de har noen venner fra Nederland som driver en restaurant i Ubatuba. Og siden Nederland visstnok hadde kommet til finalen i VM, så passet vi på å se kampen i restauranten deres.
Nå ble det jo nedtur for nederlenderne siden Spania vant, men de var voksne nok til å respektere nederlaget og innrømmet at det var en velfortjent seier for Spania.
Etter det vi også har fått med oss så er det visst blekkspruten Paul som egentlig var seierherren i dette mesterskapet.
Nå ligger vi egentlig ikke i Ubatuba, men en liten bukt som heter Saco da Ribeira, like syd for byen. Vi venter en kaldfront med dertil hørende sønnavær og regn som kommer på tirsdag og så langt ser det ut til at den vil vare ut uka. Så vi blir pent nødt til å avvente videre ferd sydover til fronten har dratt forbi.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar