onsdag 28. juli 2010

Innsjekk og utsjekk

Store byer er synonymt med store avstander og Santos er av det slaget, men ellers en industriby uten noen spesiell sjarm kan vi trygt si.
Kanskje ikke så stor befolkning, men dette er Latin-Amerikas største og travleste havn og egentlig Sao Paulos havneby. Og Sao Paulo har ikke mindre enn 19 millioner innbyggere med drabantbyene.
Vi må jo uansett innom myndighetene og her ligger deres kontorer inne på det store havneområdet.
Praksisen er litt forskjellig fra sted til sted.
Når visa og tollpapirer er i orden, så skal det normalt holde med stempler fra havnemyndighetene, men her forlangte de allikevel at vi først måtte ha papirer fra immigrasjonsmyndighetene.
Så da var det bare å ta beina fatt inne på det travle containerområdet, fra terminal 34 hvor havnekontoret ligger og til terminal 37 hvor immigrasjonskontoret ligger. En trekvarters tur hver vei.
Veldig hektisk aktivitet med lange rekker med mer eller mindre kondemnerbare trailere som flytter containere inne på området og nyere og finere biler som tok dem ut i trafikken.
Ingen brydde seg om oss der vi tok oss fram mellom alle trailerne og lastemaskinene, som to små "Ludvik'er" på leting mellom containerfjellene.
Men papirene fikk vi i orden med både innsjekking og utsjekking samtidig siden vi skulle videre mot Paranagua neste dag.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar