lørdag 10. juli 2010

Amatører og ammatører

Da vi lå i Las Palmas ble vi kjent med aleneseileren Per i båten Freydis som er ivrig radioamatør. Han fikk gitt oss et spark en viss plass og fikk oss på lufta.
Da vi krysset Atlanteren, hadde vi daglig kontakt med Per/LA7FAA som dro til Gambia i Afrika samt Geir/LA5ZO i Sirdal og Leif/LA3ZH i Kristiansand. Veldig hyggelig og en god ekstra sikkerhet da de på fastlandet noterte vår posisjon daglig.
Nå kaller de seg jo amatører, men vi betrakter dem heller som eksperter. Vi har fått mye hjelp med fintuning av radioutstyret og forbedret kabelopplegg mellom antennetuneren og det isolerte akterstaget vårt. Ikke godt å si hvem som er ammatør her.
Vi hadde også fulgt boka til punkt og prikke og montert RF-isolatorer både her og der og til og med også på coaxkabelen mellom radioen og den automatiske antennetuneren. Men da reagerte Leif. Dette hørtes ikke riktig ut. Så da vi fikk fjernet denne så hadde vi straks bedre forhold igjen. Så moralen er; man skal ikke tro på alt som står skrevet, men heller søke råd hos ekspertisen.
Vi setter stor pris på den hyggelige kontakten hjemmefra og om ikke lenge blir Freydis satt på vannet igjen på El Hiero og Per blir mer å treffe igjen på lufta han også.
Geir er også mye på seiltur med S/Y Destiny av Flekkefjord.

1 kommentar :

  1. Håper at vi også kommer mer på lufta etterhvert og kan ha kontakt med dere :) Foreløpig er det ennå masse ugjort og nye ting og erfaringer,så nett og radio er ikke førsteprio hos per-Arne enda.
    Takk for koselige meldinger på bloggen vår :) Kos dere i regnværet

    SvarSlett