fredag 19. april 2013

Klargjøring


Det kan virke som vi har meldt oss inn i motorbåtforeningen, her vi ligger ”masteløse og fæle”.

Tida i Riverside Drive Marina i Whangarei har gått fort. Det er mye som skal gåes over, sjekkes og utbedres. Noen deler må skaffes fra andre steder og det tar jo gjerne litt tid.
Men vi er på vannet igjen i alle fall.

Røret til Cutlasslageret kom etter hvert og Glenn, tidligere langturseiler og mekaniker fra UK som har grodd fast her og nå ansatt på motorverkstedet i havna her, gjorde en utmerket jobb. Hvis det nye lageret også holder i 16 år med like mye bruk så skal vi vel være fornøyd.

Masta måtte jo ned for å skifte et par løpehjul i mastetoppen og samtidig skifter vi all "stående rigg". Det vil si alle wirer etc. som holder masta på plass samt for- og akterstag.
Forhåpentligvis kommer de siste terminalene (endestykkene på wirene) tidlig til uka og da skal riggen på plass igjen.

Ellers har vi det bra.
Vi holder på å bunkre opp med diverse reservedeler og noe mat for turen nordover. Bortsett fra grovt mel og andre grove kornprodukter samt noe hermetikk så bunkrer vi ikke så mye nå. Etter det vi vet så har både Fiji og Vanuatu bra utvalg av matvarer.
Og ikke minst så er to fuglereir fjernet fra bommen. Fant det ene en halvmeter inne i bommen og etter nærmere kontroll var det jammen meg et i den andre enden av bommen også.
Kanskje et tegn på at båten har vært aaaaalt for lenge på land……?

Selv om det er mildt for årstiden så er høsten definitivt her.
Siste uka har det kommet en del regn, riktignok veldig variabelt, fra 6mm enkelte steder til 180mm andre steder.I skrivende stund bøtter det ned.

Det har definitivt blitt en annen værtype så det er på tide å få gjort oss klare for avreise.

Vi har forresten byttet telefonnummer for satellittelefonen og det nye nummeret står til høyre på sida.

Vi håper på å få lagt inn noen nye innlegg  på den tekniske bloggen også i løpet av de nærmeste dagene.
Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar