tirsdag 15. november 2011

Auckland

Vi hadde et par ting å ordne i Auckland og tok bussen ned og fikk sett oss litt rundt i byen et par dager.
Auckland med sine 1,3mill innbyggere er ikke New Zealands hovedstad, men allikevel landets desidert største by med en tredjedel av landets totale befolkning. Beliggenheten gjør at byen også har tilgang til det Tasmanske hav på vestsiden, men det er mot Stillehavet på østsiden havnen, hovedinnseilingen og selve sentrum ligger.
Det er vel ikke for ingen ting at byen har fått tilnavnet "City of Sails" og det er arrangert to America's Cup seilaser her.
Byen har en stor havn og her dreier det meste seg om båt og er et naturlig stopp for service og vedlikehold av båter i alle størrelser. Vi har vel ikke sett så mange virkelig store megayachter samlet på et sted noen gang.
Aldri har vi sett så stort utvalg av båtutstyr og tjenester noe sted heller.
Auckland bekrefter også inntrykket av hvor reint og ordentlig alt er i dette landet. Man må lete for å finne søppel som slenger og tagging har vi ennå til gode å se.
Byens midtpunkt og kjennemerke er Sky Tower som med sine 328m er det høyeste bygget på den sørlige halvkule. Nå kom vi riktignok ikke helt opp til toppen av spiret, men det var allikevel en fantastisk utsikt på publikumsnivåene.
Men etter et døgn i storby er det godt å komme hjem til Kilico i Whangarei igjen

1 kommentar :

  1. Høres utrolig fint ut der! Ikke akkurat sånn her i Norge..

    SvarSlett