torsdag 27. oktober 2011

Nytt land i sikte

Et nytt land er nå i sikte og hvis vi ikke har navigert helt feil så skal det i følge våre beregninger være New Zealand. Vi har akkurat krysset territorialgrensen og varslet vår ankomst via kystradioen som regelverket tilsier og regner med å være inne i Port Opua i kveldingen.
Selv om det har vært lite seilvind de siste dagene, har vi hatt et nydelig vær og Stillehavet har levd opp til sitt navn. Sjøtemperaturen har falt til 16-18 grader og da kom manetene for fullt. De portugisiske krigsskipene har forfulgt oss i snart tre dager nå og i tillegg en oppblomstring av mange andre typer maneter som vi ikke kjenner og heller ikke føler behov for å bli nærmere kjent med.
Vi merker at vi har kommet et stykke sydover. Dagene blir lengre siden det er vår her. Sola står opp ved halv sju-tida om morgenen og går ikke ned før halv åtte om kvelden. De siste nettene har lufttemperaturen vært "helt nede" i 16 grader og vi har måttet ta fram dyna igjen.
Sjøfuglene har også kommet tilbake og med dem også noen albatrosser. Det er lenge siden sist og veldig flott å ha dem rundt oss igjen.
Fisking har det ikke blitt noe av da vi har spist oss ned på matvarer som ellers ville blitt beslaglagt av myndighetene på New Zealand.
Nå gleder vi oss til å oppleve New Zealand og bli bedre kjent med "kiwiene" som de selv kaller seg.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar