fredag 14. oktober 2011

Minerva Reef atollen

Vi ligger fortsatt på Minerva Reef og har nå flyttet oss til den søndre delen av atollen da vinden dreide i dag morges.
Atollen har en vannfarge som er det flotteste vi har hatt på en ankerplass så langt og som vi tidligere bare har sett langt til havs, dypblått og krystallklart. Vi ankret i dag på 17m og ankeret kan fint sjekkes med en snorkletur i overflata. Vannet har fortsatt en temperatur på behagelige 22-23 grader.
Minerva Reef ligger omtrent akkurat på den sørlige vendesirkelen. Det vil si at dette er det sydligste området sola vil stå i zenit ved juletider før den tar fatt på veien nordover igjen. Det vil også si at dette blir vårt siste stopp i tropene for denne sesongen.
Været skifter fort og uforutsigbart og vi fikk et døgn med stiv og sterk kuling her på Minerva også. Kan ikke huske sist vi har hatt så mye sjøsprøyt på dekk når vi har ligget på anker. Det lynte i ett hele natta og på morgenkvisten fikk vi solide regnbyger og noen kraftige tordenskrall ikke langt unna. Vi ligger jo her som eneste gjenstand som stikker mer enn en halv meter over vannet og med 18m viftende opp i lufta og ankeret godt jordet ned i korallsanda. Utpå ettermiddagen i går løyet vinden ned til en liten kuling heldigvis.
Værsituasjonen for turen videre sydover er ustabil og vi venter på å vinne et godt vindu mellom systemene som passerer. Spesielt er det vanskelig å finne brukbare forhold på den siste halvdelen av etappen.

1 kommentar :

  1. Trollsås: ...med andre ord norsk sommervær...ikke fullt så mye vind her da...(de som er uenige i dette har overbygd terasse og ikke spesielt opptatt av sol). Nå er vi i full gang med å fyre i ovnen, igjen - har morgentemp på -5. Faktisk, denne uka kan vi skilte sol;) Skip o` hoi - må været være på deres side (legg merke til ordspillet - (været -være))- Forskitig, regner vi med dere er:) Synes dette var "innholdsrike ord" som er med på å heve standarden på bloggen deres;)
    Humøret har vi i alle fall:)))

    SvarSlett