tirsdag 17. august 2010

Tidevann

Normalt er det to tidevannsperioder i døgnet med drøye 12 timers intervaller. Tidevannstabellen for Paranagua er for øyeblikket er derimot ganske spesiell. Det må vel være veldig lokale forhold som gjør dette skulle vi tro.
Vi regner med å forlate Paranagua i dag og setter kursen videre sydover.  På det drøye 700nm lange strekket ned til Uruguay er det skralt med mulige havner og enda færre hvor vi kan gjøre unna formalitetene. Dagen i går gikk derfor stort sett med til utsjekking. Vi har nå formelt sjekket ut av Brasil her i Paranagua. Det var ikke mer enn tre kontorer som skulle ha et ord og stempel med i laget, men det tok allikevel 6 timer. Skulle ikke forundre oss om noen av kopimaskinene må på service i dag.
Antagelig gjør vi en stopp i Porto Belo eller Florianapolis-området, drøye 120nm herfra. Så håper vi å finne et brukbart værvindu for å seile videre sydover mot Uruguay. Så langt vi kan se nå så ser værprognosene bra ut.

2 kommentarer :

 1. Trollsås: De har kopimaskiner altså...trodde de nesten "sveiva" stensil;))

  SvarSlett
 2. Å joda. Utstyrsmessig ligger de ikke noe etter oss.
  Men enkelte skjemaer skal skrives i flere kopier med blåpapir og masse stempler. Og våre papirer skal gjerne kopieres i flere eksemplarer.
  I tillegg er brasilianerne litt hekta på TV. På alle kontorer, i butikker, restauranter etc. henger det flatskjermer i alle retninger så alle kan få med seg det som skjer, uansett hvor de er.
  Det er mer det byråkratiske systemet. Papirmessig og formelt blir vi behandlet nesten på samme måte som et skip.

  SvarSlett