tirsdag 31. august 2010

Piriapolis

Det føles på mange måter som en stor forandring å komme ned til Uruguay. Naturen er helt forskjellig og minner mer om den skandinaviske på mange måter. Mer åpen og småkupert.
Det merkes på flere måter at vi har kommet et godt stykke sydover. Et annet dyre- og fulgeliv og et annet klima. Naturen har gjort seg klar. Trærne har grønnskjær, stemorsblomster, en og annen løvetann og vi har nå en følelse av tidlig vår.
Hadde vi seilt rett østover herfra hadde vi passert sør for Afrika og ikke truffet land før helt på sydspissen av Australia.
Uruguay er en liten republikk med ca.3,4mill innbyggere og virker mer europeisk enn Brasil. Flere av kystbyene her er ferieområder for rike argentinere og det er derfor ganske rolig her nå i lavsesongen.
Byen Piriapolis er et eksempel på dette og da Francisco Piria kjøpte området i 1890 fantes ingen ting her. Han utviklet området og bygde blant annet Hotell Argentino med 365 rom og 1200 sengeplasser som sto ferdig i 1930. Det var lenge det største hotellet i hele Sør-Amerika.

2 kommentarer :

  1. Trollsås:...og her begynner løvet å gulne...

    SvarSlett
  2. Det er vel kanskje ikke på grunn av tørke?

    SvarSlett