lørdag 10. april 2010

Salvador

Brasil består av 27 delstater og vi må sjekke ut og inn av hver delstat. Siden det var påske da vi kom hit til delstaten Bahia, valgte vi å vente med innsjekkingen, men nå var tiden inne.
Været er fortsatt litt ustadig og i stedet for å seile over til Salvador, valgte vi å ta fergen i stedet.
Fergeleiet ligger på den andre siden av øya og vi må ta en minibuss av typen VW-buss fra 60-70 tallet for å komme dit.
Vi fikk oss en tur vi sjelden glemmer med mange omveier. Veiene er så hullete at hvis det hadde vært ett hull til så hadde det ikke vært noen vei. Innom små landsbyer og folk av og på bussen hele tida. Absolutt ingen hastverk, snarere tvert i mot, for det skal jo prates med alle naturligvis. Det endte jo som det måtte, vi mistet fergen med 5 minutter og måtte vente halvannen time til neste.

Fergeturen over fjorden tar 50 minutter og tiden ombord brukes godt av enkelte. Det selges alt fra ost til barneleker, det tigges til inntekt for syke barn som trenger operasjoner, det spilles musikk av funskjonshemmede for å prøve å skaffe penger til livets opphold, en predikant prøvde å omvende en del uinteresserte passasjerer med høylydt preken for å overdøve all annen støy og så videre. Interessant tur.

Innsjekkingen gikk forsåvidt greit. Policia Federal som skal sjekke pass og andre papirer hadde siesta og kontorene til Commandant de Porto ligger inne på et militært område hvor man først må klareres inn. Hvis man kommer i kortbukse så er det bare å snu i døra. Her aksepteres kun langbukse. Men greit nok, alle er høflige og hyggelige.
Salvador ser ut til å være en interessant by med store kontraster, men tiden denne dagen ble for kort til å utforske den. Men vi skal tilbake igjen for å sjekke ut og da vil vi sette av tid til å se mer.
Tårnet på bildet er forresten en heis mellom nedre og øvre bydel.

Så en liten helgegåte som Reidar kom med:
En mann skal frakte en ulv, en sau og en sekk korn over en elv. Båten tar bare en passasjer av gangen. Hvordan ordne det så ikke ulven spiser sauen og sauen ikke spiser kornet, det gjør de så fort de blir alene.
Svar via kommentarfeltet som tidligere så kan alle følge med.

1 kommentar :

 1. Tar sauen over og ulv/korn er igjen.
  Tilbake og henter ulven.
  Tar sauen med tilbake, setter den igjen og
  frakter kornet over til ulven.
  Tar til slutt tilbake og henter sauen.
  Det må da bli sånn vel ?

  SvarSlett