søndag 4. april 2010

Lite Skandinaviske båter

Brasil ble oppdaget og grunnlagt av portugiserne på 1500-tallet og dette har sikkert preget både kultur, arkitektur og mye annet opp gjennom årene. Noe renovering er på gang, men det ser ut til at det er mye å ta tak i. Det som ikke blir prioritert fortsetter sitt forfall og sånn er det her på Itaparica også.

I bukta her ligger det et 30-talls båter fra mange nasjoner for anker. Vi er eneste norske, men det er også en svensk båt her, s/y Miss Blue, et prakteksemplar av en HR 352 fra Gøteborg med Ritva og Bengt ombord som er på tur på fjerde året. Hyggelig å kunne snakke norsk en hel kveld igjen og bli forstått av andre.

Så til spørsmålsrunden igjen og her kommer ”Påskekokosnøtt nr.5”:
Kilico ble bygget i Kungsviken som ligger på en øy på vestkysten av Sverige. Hva heter øya?

2 kommentarer :

 1. Fant dette på netet :):
  Cinque Terre, fem små vakre landsbyer som står på UNESCOs verdensarvliste.
  Cinque Terre er navnet på fem fiskelandsbyer som ligger mellom La Spezia og Genova. Cinque Terre står på UNESCOs verdensarvliste.
  Kilico er bygd på Orust: Our Swedish home island of Orust is steeped in the timeless tradition of boat building and Malö Yachts has been producing fine craft for generations. It is this heritage which makes us strive to build the best cruising yachts for the discerning yachtsman.
  :) I dag skinner sola :)

  SvarSlett
 2. Helt riktig på begge. Gratulerer!
  Og godt at dere har sol og fint vær. Det fortjener dere etter den harde vinteren i båten.

  SvarSlett