søndag 1. november 2009

Rabat

Fra marinaen, som ligger på nordsiden av elva og i byen Sale, er det gangavstand over broa og til storbyen Rabat. Det er en utrolig biltetthet her og ingen opplegg for fotgjengere. Det er merket noen sebrastriper tvers over en 6-felts vei, men ingen trafikklys hverken for biler eller fotgjengere så det blir en form for risikosport å krysse de store trafikkårene, særlig etter mørkets frembrudd. Men det pågår store arbeider med nye broer og tunneller samt mye bygging ellers også. Det er lenge siden vi har sett så mye byggekraner og pelemaskiner som her.
Vi kan vel si at det er et internasjonalt miljø i havna her. Det er turbåter fra ikke mindre enn 13 forskjellige land, blant annet flere fra Australia, New Zealand og USA samt en fra Canada. Mange nye og hyggelige bekjentskaper.
Det er medinaer både i Sale og Rabat og i den førstnevnte kom vi over denne bakeren. De har et rundt, litt flatt brød her i Marokko som er veldig godt og hos denne bakeren kom også nabolagets koner med sitt bakverk og fikk det stekt. Ovnen er i gulvnivå og foran døra er det laget et hull i gulvet så bakeren slipper å stå bøyd. Herfra ordner han det meste. Ellers kan vi vel si at det er forholdsvis enkel standard på mange av stedene hvor det tilberedes og selges kjøtt, fisk, bakverk og annen mat. Men det ser i hvert fall ikke ut til at fluene og vepsen bryr seg mye om de enkle forholdene. De, og alle kattene storkoser seg.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar