fredag 11. september 2009

Tunis

Vi synes det er interessant å ta lokalbusser når vi skal litt rundt omring. Da kommer vi nærmere lokalbefolkningen og ser litt mer av dagliglivet.
I dag tok vi først bussen inn til Hammamet og fant en ny buss for den times lange turen over til byen Tunis som også er hovedstaden i Tunisia.
Her ligger den gamle Medinaen som er på verdensarvlisten og er den tredje største i den arabiske verden.
Den har mye til felles med Grand Basar i Istanbul, men når nok ikke helt opp i standard. Utrolig mye folk og enormt med varer og veldig mye "look here my friend, where are you from".  Visste ikke at vi hadde sååå mye venner i Tunis.
Nå er ikke Medinaen bare et basarområde, men en stor gammel bydel hvor det også er gater helt uten butikker hvor det også bor mange mennesker og det drives annen virksomhet.
Vel ute av Medinaen igjen skulle en hjelpsom fyr vise oss veien til en severdighet og vips var vi langt inne i bakgatene i Medinaen igjen og i et område hvor det ikke var så mye folk. Vi endte naturligvis opp på parfymedestilleriet til broren og salgsapparatet var i full gang. Vi endte opp med en liten flaske for å komme oss ut av området igjen og tilbake til sivilisasjonen. Parfymen skulle til og med virke mot mygg, så da kan dere jo selv tenke dere. Blir man lurt oppi noe så får man prøve å ta det med et smil.
Turen fram og tilbake var en fin opplevelse og denne delen av Tunisia er grønnere enn det vi hadde forestilt oss og mye landbruk og vinranker med vanningsanlegg for å holde liv i plantene i de tørre periodene.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar