søndag 13. september 2009

Diesel og dieselpriser

Synd vi ikke hadde tom tank eller en ekstra tank når vi skulle fylle diesel her i går. Dieselprisen er på ca. 4,50 NOK (rundt 0,5€) pr. liter og det er det laveste vi hatt på turen så langt. I fjor høst var vi helt oppe i 1,4 €/liter, men de siste månedene har den ligget på rundt 1€.
Forresten så er det tydeligvis fortsatt tilsetningsstoffer i dieselen her som avleirer seg i systemet. Vi har i det siste registrert at forbruket har gått ned og for å være føre var sjekket vi nippelen fra tanken som tettet seg for oss sent i fjor høst. Den var såpass tett igjen at ikke skjønner vi at det har kommet diesel gjennom i det hele tatt. Greit å få rensket opp før det er full stopp.
Vi bruker alltid trakt med fin sil som skiller ut både vann og smuss når vi fyller, men vi ser at det er forskjellige stoffer som tilsettes. På Malta så dieselen ut som sjokolademelk, andre steder er den grønn, blå eller rød. Noen steder skummer den så det er neste umulig å få fylt og andre steder skummer den ikke i det hele tatt.Men motoren starter og går i hvert fall.

Ferden videre går nordøstover til Sicilia, men vi venter et par dager ekstra for å se hvilken vei et stormsenter på onsdag vil ta. Seint i går kveld så det ut til å gå rett øst og deretter nordøstover mot Napoli og da blir vi ikke særlig berørt av det. Men det skifter fort her også, så man vet aldri om det tar veien ned Siciliastredet i stedet, eller at det rett og slett ikke blir noe av.
Forresten så hadde vi i går kveld det første ordentlige regnværet på lenge. Deilig med litt opprensking i lufta.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar