lørdag 24. september 2011

Hvalsafari og Tonganfeast

På vei ut blant øyene i går fikk utkikken i baugen øye på hval som hoppet.
Kursen ble lagt om og ikke lenge etter fant vi to knølhvaler, en mor med en halvstor unge.
Vi stoppet og lå bare og dreiv mens hvalene svømte rundt oss halvannen times tid. Enkelte ganger hadde vi dem helt opp til skutesida. På bildet kan dere se solcellepanelet vårt nederst på bildet som viser hvor nær hvalene var.
I følge hvalboka vår kan knølhvalene bli opptil 18m lange, men akkurat hvor store disse var er vanskelig å si. Imponerende dyr er det i hvert fall når de kommer de kommer glidene bare noen meter fra skutesida.
Etter hvalsafarien seilte vi ut til Ano Beach hvor en familie hver lørdag kveld arrangerer tradisjonell tongan feast.
Langbord var dekket med duk av palmeblader som var dekket med mange forskjellige retter som er tradisjonelle for Tonga. Maten blir pakket inn i blader og kokt i jordovn. Kjøttet og fiske blir ekstra smakfullt og saftig på denne måten.
Under disse måltidene sitter vanligvis tonganeserne på bakken med beina i kors, men siden palangiene (de hvite) sliter med dette så fikk vi sitte på vanlige benker ved langbordet. Ingen bestikk naturligvis, kun hendene.
Tre mann satt like ved med en kavabolle mellom seg og spilte og sang mens vi spiste og mørket la seg mens noen små bølger slo inn over stranden. Helt grei restaurant.
Kvelden ble avsluttet med danseoppvisning av familiens ungdommer.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar