søndag 8. februar 2009

Port-Vendres


Det spanske gjesteflagget har vært på plass under salingshornet i til sammen 4 måneder og nå var det på tide med litt skifte. Like etter at vi krysset grensa til Frankrike og fikk opp det franske flagget, seilte vi inn til den lille fiskebyen Port-Vendres. Ikke lenge etter at vi var på plass i havna, dukket det opp 3 tollbetjenter som antagelig bare lurte på hva slags raringer vi var som kom hit på denne årstida. De var i hvert fall overhodet ikke interessert i om vi hadde det ene eller det andre ombord, men etter å ha sett passene og båtpapirer, takket de høflig for seg og forsvant.
Også denne byen ligger like under foten av Pyreneéne, men på den franske siden. En veldig idyllisk liten by. Vi skjønner godt at tidligere kollegaer, Reidar og Asbjørn, valgte å skaffe seg feriehus akkurat her. Riktignok passet det ikke slik at noen av dem var her nede akkurat nå, men vi fant allikevel fram til huset med flott beliggenhet utsikt.
Det var meldt ruskevær denne helga så dette var den sikreste havna i området. Ruskevær har det vært både i går og i dag og på Navtexen har meldingene begge dagene ligget på liten til sterk storm, 9-11 Baufort (20,8 – 32,6 m/s), ved Cap Béar, som ligger like ved innseilingen til havna her. Selv med noen kraftige kastevinder og noe svell i havna har vi ligget trygt og godt, men nordavinden har vært kald.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar