lørdag 14. februar 2009

Marseille


Det har vært helt greit å ligge værfaste i Marseille noen dager, som har gitt oss en ekstra mulighet til å bli litt bedre kjent i byen med over 800.000 innbyggere. Havna ligger midt i byen og har 3200 båtplasser. På bildet er innseilingen til høyre mellom to gamle borger. Den store kirken oppe på fjellet heter ”Notre-Dame de la Garde” og er synlig langt til havs. På toppen av kirkespiret rager en nesten 10m høy, gullbelagt, statue av jomfru Maria med Jesus-barnet på armen som velsigner byen, innbyggerne og alle besøkende. Hun passet nok på oss da vi seilte inn her i uværet.
I den gamle bydelen er det også et stort gammelt hostell som ble bygget på 1600-tallet for husløse. I dag benyttes det til forskjellige kulturarrangement og kunstustillinger. Godt bevart og vel verdt et besøk.
Like utenfor havna ligger også den lille øya Il d’If som var fengselsøya i novellen ”Greven av Monte Cristo” av Alexander Dumas.
Mistralen kalles vinden som kommer ned Rhône-dalen og mot Marseille-området. Det er en kald og kraftig nordavind som gjerne holder på noen dager og i natt hadde vi bare +1º ute på båten.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar