lørdag 22. november 2008

Valencia


Valencia var så absolutt en opplevelse.
Byen er Spanias tredje største etter Madrid og Barcelona, og er hovedsete for regionen med samme navn.
Gamlebyen er sjarmerende, ikke minst med det store markedet ”Mercado Central” (stort marked for ferske matvarer). I et tørrlagt elveleie er det anlagt flotte tur-, leke- og treningsområder.
Men det er nok den moderne delen med Kunst- og vitenskapsbyen, eller ”Ciudad de las artes y de las ciencias” som den kalles på spansk, som er det største turistmålet i Valencia. Det er arkitekten Santiago Calatrava (født og oppvokst her), som står bak de spektakulære mesterverkene. Det er også han som er arkitekten bak Turning Torso i Malmø.

Havnen vi ligger i heter Port Americas Cup og ble bygget for regattaen av samme navn i 2007 (første gang i Europa). Americas Cup skal også gå av stabelen her i 2009. Den enorme moloen rundt havnen er bygget som en tribune og denne samt øvrige områder rundt havnen kan romme så mye som 1 million tilskuere!
Det er ikke bare regattaer som avholdes i byen. Formel 1 Grand Prix Europa ble kjørt her så sent som august i år. Løypa går for en stor del rundt havneområdet og de samme tilskueranleggene benyttes.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar