torsdag 3. desember 2009

Watermakertrøbbel

Vet ikke hva som er best, kaktuser på dekk eller under armene. Denne båten som ser ut til å ha grodd fast i brygga, fant vi i Puerto Mogan, på andre sida av øya. Å komme til Puerto Mogan var som å komme hjem, nesten like mange nordmenn som utlendinger.
Watermakeren vår, som er en maskin som lager ferskvann av saltvann, begynte å lekke olje fra motoren i høst. Vi valgte Katadyn watermaker ut i fra at den har veldig godt rykte for å være driftssikker, men det kan virke som om vår ble laget på overtid en fredags ettermiddag. I februar måtte vi jo sende membranen til fabrikken i Sveits for utskifting av innmat.
Vi hadde avtale med Katadyn at når vi kom til Gran Canaria så skulle forhandleren deres i Puerto Mogan ta seg av dette. Da vi leverte motoren og pumpa hos ham i går viste det seg at det var lekkasje to steder og motoren må skiftes. Den kommer fra Sveits, forhåpentligvis om noen dager og ikke noen uker, men vi frykter det siste. Etter det andre sier så har forsendelser en tendens til å stoppe hos tollvesenet i Madrid og bli liggende der en stund før det sendes hit ned. Vi får se. Katadyn har heldigvis 3 års garanti og det er jo godt det skjer innenfor denne.
Ellers er vi veldig glade i watermakeren for den lager utrolig godt vann. Vannkvaliteten i havnene varierer mye rundt omkring.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar