tirsdag 19. mai 2009

Svalbard


Vi takker Kim for et fantastisk opphold på Svalbard.
Det er en utrolig ”rå og sterk” natur med sin spesielle beliggenhet. Svalbard er stort og strekker seg fra 74º - 81º N og 10º - 35º Ø og det er ca. 2000 fastboende her, fordelt på flere bosettinger, også en russisk i Barentsburg med ca. 500 innbyggere. Her finner vi alle typer mennesker, fra ensomme fangstmenn som bor i isolerte fangsthytter langt ute i ødemarka, til de hardbarkede gruvearbeiderne og til lærere, elever og ellers alle andre funksjoner som må til for å få et samfunn til å eksistere.
Det er et rikt dyre- og fugleliv her oppe og her finner vi både polarrev og den spesielle ”Svalbard-reinen”, en artig, kortbent og klumpete skapning som rusler rundt over alt. Men det er vel isbjørnen som Svalbard er mest kjent for. Det er en stor stamme her oppe og det er ikke for ingen ting at det er varselskilt og sterke anbefalinger om å ikke bevege seg utenfor sentrum uten å være bevæpnet.
I tillegg er det et ”barskt” klima og 4 av årets måneder ser man ikke sola, og den totale mørketida er ca. 3 mnd. Men til gjengjeld så er det 4 måneder med midnattssol på sommeren.
Vi tar gjerne turen opp igjen ved en senere anledning.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar