torsdag 8. januar 2009

Andorra


En 4 timers busstur fra Barcelona ligger det lille fyrstedømmet Andorra i fjellene mellom Spania og Frankrike. Vi passerte de spesielle klippene ved Montserrat på veien og etterhvert ble det mer og mer norsk natur. Byen Andorra la Vella med drøye 20.000 innbyggere, ligger i en dal, omringet av høye fjell. Den har en liten gammel bydel, men ellers gir byen inntrykk av å være et stort "Tax-free"-marked. Pen og hyggelig by med stor aktivitet.
Det er tre skandinaviske båter i Port Olimpic i vinter. I tillegg til oss er det to svenske båter. Det er "Liberty" fra Stockholm og "Lecadesir" fra Uddevalla-området. Lecadesir, en Vindø, med Carina og Lennart ombord er "Norgesvenner" og har nok flere sjømil langs den norske kyst enn mange nordmenn. De har vært flere ganger opp til Ålesund og for to år siden bestemte de seg for å dra til Middelhavet og startet like godt med "snarveien" via Lofoten først. Etter to år i Middelhavet skal de "følge våren" opp gjennom Europas kanaler og hjem til Sverige og barn og barnebarn. De lå her i Barcelona også forrige vinteren og dro videre først i januar 2008 med omtrent samme ruta som vi tenker, inn til Tyrkia. De har gitt oss veldig mange gode tips om hva vi bør og ikke bør og Carina har også skrevet en egen "Pilotguide" til oss med opplysninger om havner etc. Veldig god hjelp på veien, tusen takk til dem begge! Vi var også så heldige og overta deres Pilotbøker og flere kart. Vi ønsker dem lykke til på kanalferden opp gjennom Europa!
Liberty er en Najad 34 med et ektepar som har bodd i båten i havna her i over 8 år og båten har nok, som Lennart i Lecadesir sier, "vuksit fast i bryggan".

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar