søndag 7. desember 2008

Byggeplassbesøk


Kan jo ikke slippe det helt. Er det noen byggekraner så må det jo sjekkes hva som bygges. Nå var jo ikke dette hvilken som helst byggeplass heller da. "Temple Expiatori de la Sagrada Família" som kirken heter, er best kjent bare som Sagrada Familia ("Den hellige familie") og er vel kanskje den største turistattraksjonen i Barcelona.
Den ble påbegynt allerede i 1882 og er nå omtrent halvferdig. Selv om det nå er full byggeaktivitet på prosjektet, er det store temaet om den vil være ferdig innen år 2082. Vet ikke hva slags kontrakt det er, men man får jo håpe at dagmulktsatsen ikke er for høy.
Arkitekten, Antonio Gaudi jobbet med prosjektet i over 40 år til han døde i 1926. De siste årene bodde han på byggeplassen. Av de totalt 18 spirene er i dag 8 bygd ferdige. Det høyeste skal bli hele 170m høyt. Konstruksjonen er spesiell og Gaudi tok utgangspunkt i naturens egen form. Det medfører mye buede former og søyler og bærekonstruksjoner minner om trær som forgrener seg oppover. I tillegg er det utrolig mange flotte detaljer og utsmykninger. Helt fra starten har den eneste finansieringen av prosjektet kommet fra private gaver og nå etter hvert sikkert også en del fra inngangsbilletter etc.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar