onsdag 24. september 2008

Livet ombord.


Hvordan i all verden får dere tida til å gå når dere bare bor i en liten båt, vil nok mange undre seg over.

Å seile tar sin tid, ofte hele dager fra tidlig om morgenen til sent på kveld, og av og til flere døgn. Ikke mye annet å få gjort, når alt er på skakke og i tillegg ofte ruller i bølgene. Menyen består stort sett bare av brødskiver da.
Handle mat tar også sin tid. Først må man finne en butikk og deretter bære maten tilbake til båten, alt fra noen hundre meter til flere km. Da savner man bilen…. 
Det samme gjelder også ved bunkring av diesel i kanner. Men litt trim skal man jo også ha!
Å vaske klær tar også tid. Ofte kø ved vaskemaskinen. Får man ikke vaska i dag, får man kanskje vaska i morgen, men da skulle vi jo videre….
Internettforbindelse er også så som så mange steder. Dårlige signaler eller ikke forbindelse i det hele tatt og da må man lete opp en internettkafe. Men hvor er den? Ofte i litt mer lugubria steder av byen, hvor man ikke går etter mørkets frembrudd. Nyheter må man jo prøve å få med seg, pluss en liten oppdatering av bloggen. 

Men hvorfor gidder dere dette da, når det er så mye pes?

Forandring fryder.
Lysten til stadig å oppleve nye steder (med huset på ryggen) i forskjellige land er utrolig spennende. Å komme til varmere klima etter hvert, tror vi også blir bra, i alle fall for gikta.
Hittil har vi møtt mange unge seilere (mye yngre enn oss) og også noen pensjonister som er på langturseiling.
Så det finnes faktisk flere som oss!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar