fredag 12. juli 2013

Utriggerkano

Stanley kom på besøk i Kilico for å få hjelp til å fikse harpunen sin.
Sjokolade var tydeligvis ikke hverdagskost og han koste seg selv om han kun fikk vanlig kaffe og ikke den berømte Tannakaffen inntil.
Mens vi var opptatt med harpun og sjokoladespising så tok plutselig kanoen hans en tur på egen hånd.

Derfor måtte en redningsaksjon til og skippern fikk prøvd seg på padling med utriggerkano. Det ble en tur i vannet før balansenerva var synkronisert med kanoen, men etterpå gikk det greit.


Det var meldt litt mer vær og vi forlot Port Resolution tidlig på ettermiddagen og satte kursen for Efate og hovedstaden Port Vila.

Natten gikk greit selv i den slitsomme dønningen og tidlig morgenen etter ble det også en fin fangst med en Mahimahi som ble lunsj når vi kom inn og middag dagen etter.
Port Vila med sine rundt 43.000 inbyggere er hovedstaden i Vanuatu. En fin by som har mye turistbesøk og bysentrumet er preget av dette. Men vi skal ikke langt utenfor før vi finner det normale livet til folk i området.

Det kan se ut til at vi blir liggende her litt lenger enn vi ønsker for det er en litt langvarig kuling som ikke ser ut til å slippe taket med det første og med varslede økende bølgehøyder så frister det ikke helt til øyhopping og nye ankringer stadig vekk. Så vi ser det litt an.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar