lørdag 29. august 2009

Da sier vi takk for oss i Hellas


Da er det på tide å takke for seg i Hellas og sette kursen vestover.
Vi har ligget et par dager for anker ved byen Preveza for å proviantere og sjekke ut av landet. Ny runde med alle papirer, også original av skipspapirene og i tillegg var det jammen viktig med original av kystskippersertifikatet også. Sikkert for å forsikre seg om at vi var kompetente til å forlate landet. Hvis ikke så hadde vi nok blitt værende og grekerne hadde sikkert tatt vare på oss på samme måte som vi tar vare på mullaer i Norge når det ikke er trygt å sende dem ut.

Vi lettet anker før det var ordentlig lyst torsdag morgen og satte kursen tvers over det Ioniske hav og mot Siracusa på Sicilia, 285nm mot sydvest. Første dagen hadde vi kjempefine forhold og flott seiling på flatt vann og vindroret tok seg av styringen og vi tilbakela en lengre bit av veien enn vi hadde regnet med. Det ville si at vi ville måtte sakke av på farten for ikke å komme inn til Siracusa før det ble lyst på lørdag morgen.
Siden dette egentlig bare var en mellomstopp på veien til Malta, valgte vi like godt å endre kursen å gå direkte dit og med en ekstra distanse på 70-80nm ville vi være framme i Valetta lørdag ettermiddag.

Flott overfart med nydelig vær, men for lite vind og mye motorkjøring etter hvert. Sjøtemperaturen har ligget på 27-28 grader hele veien og vi har måtttet legge inn noen badestopp underveis i det knallblåe vannet.
Så nå er vi spente på hva Malta har å by på av opplevelser.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar